Corian - Den slitstarka bänkskivan

Corian är ett fast och homogent material. Det går att skräddarsy och forma precis så som ni vill ha bänkskivan, vilket är perfekt för designkök med runda former.

Om Corian

Corian är ett massivt ytmaterial som besitter de perfekta egenskaperna för en bänkskiva i ett kök med mycket slitage. På grund av den homogena massan är ytan nästan ogenomtränglig och små repor eller skåror kan enkelt repareras. Dessutom känns Corian varmt och behagligt vid beröring. Eftersom materialet finns i många färger kommer ni garanterat att hitta rätt färg till er bänkskiva.

Finish och egenskaper hos Corian

Eftersom Corian kan formas och limmas som ni vill kommer skarvarna bi näst intill osynliga. Skivan kan fås med skarvad och limmad framkant från 12 mm upp till 100 mm. 

Fördelar med Corian

  • Hållbart
  • 100% homogent och därför mycket hygieniskt
  • Nästintill skavfri
  • Lätt att reparera

Underhåll av Corian

Corian är en bänkskiva som är mycket lätt att underhålla. Vid normal användning behövs skivan bara torkas av med diskmedel och vatten. De mer envisa fläckarna kan tas bort med flytande slipmedel. Om denna behandling inte räcker ett fint sandpapper användas. Små repor kan således också slipas bort från Corianskivan.


Corian är perfekt för ett modernt hem med runda och avancerade former. Med vårt partnerskap gör vi det enkelt för dig att anpassa bänkskivor i Corian för just dina behov!

Färgkollektion Corian