Upptäck Greengridz: Den miljövänliga bänkskivan

Greengridz är bänkskivan som är 100% återbrukningsbar, biologiskt nedbrytningsbar och lättviktig utan att kompromissa med varken design eller kvalitet. Det innovativa med greengridz hittas i bänkskivans bas, som är en typ av trä som lämnar ett mindre ekologiskt fotavtryck än konventionell plywood. Dessutom är bänkskivan del av en cirkulär produktion och efter många års av slit och kreativ matlagning blir bänkskivan återvunnen till vatten- och luftfilter. Greengridz är ett basmaterial för en laminatskiva, som kan kombineras med TopCore, TopLaminate, DecorTop och Fenix. Detta ger dig den miljövänliga bänkskiva med oändliga möjligheter för både design och känsla.

 

Cirkulär produktion

Hållbart odlat virke blir till Greengridz, som sen flyttar in i köket. Kolet som bildas i produktionen används för att tillverka nya Greengridz-skivor samt till vatten- och luftfilter. Värmen som frigörs under processen används för att värma upp byggnader. Och sen börjar det om igen!

 

Svanenmärkt

Greengridz uppfyller de tuffa krav på material och råvaror samt totala miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall. Tack vare tre gånger mindre materialförbrukning och färre transporter är CO2-utsläppen vid tillverkningen lägre än vid tillverkningen av spånskivor och plywood.

 

Hållbar design

Greengridz sänker inte enbart ditt klimatavtryck, utan det öppnar också möjligheter till att skapa ett levande kök. Med TopCore, TopLaminate, DecorTop och Fenix kan vi skapa en bänkskiva för alla former, färger och smaker - det är ni som sätter gränserna!

 

Från tetrapack till bänkskiva

Oanvändbart avfall blir till värdefull resurs när cellulosafibrer från gamla tetrapack tas om hand i tillverkningen av Greengridz. Greengridz är ett basmaterial för laminatskivor, precis som spånskiva och plywood, men med den stora skillnaden att den är 100 % återvinningsbar. Tillverkningsprocessen är också miljövänlig, då den kräver färre råvaror än vad traditionella basmaterial gör. Bara koldioxidutsläppen från produktionen av Greengridz är hela 60 % lägre än för spånskiva. Greengridz är dessutom CARB2-certifierad vilket är ett bevis på att det är en laminatbänskiva som uppfyller de högsta kraven på marknaden.

 

Närbild på material

För en hållbar bänkskiva

För oss är det viktigt att kunna erbjuda ett hållbart material, utan att tumma på bänkskivans kvalitet eller dess egenskaper. Vi vill att våra bänkskivor inte bara ska vara hållbara vid produktion, utan också över tid. Greengridz består av en HDF-panel som är uppbyggt i ett rutmönster, vilket gör materialet lättviktigt och innebär att det krävs mindre bränsle vid transport. Den patenterade strukturen gör också bänkskivan mer tålig mot fukt och dessutom mer stabil än traditionella basmaterial. Med en greengridzskiva blir det bättre för både produktionen, logistiken och slutkunden. Även naturen kommer att gilla den nya bänkskivan!

 

Vill du veta mer om Greengridz?