Greengridz - Hållbar bänkskiva

Greengridz är ett basmaterial för laminatbänkskivor, precis som plywood eller spånskiva, men med den stora skillnaden att Greengridz lämnar ett mindre ekologiskt fotavtryck. Ändå har den samma egenskaper som övriga basmaterial och kan avslutas med TopCore, TopLaminate, DecorTop och Fenix.

Om materialet

Letar ni efter en laminatbänkskiva av hög kvalitet, som inte bara är prisvärd, utan också miljövänlig? I så fall rekommenderar vi Greengridz. Greengridz är ett basmaterial för en laminatskiva som kan kombineras med TopCore, TopLaminate, DecorTop och Fenix.

Från tetrapack till bänkskiva

Oanvändbart avfall blir till värdefull resurs när cellulosafibrer från gamla tetrapack tas om hand i tillverkningen av Greengridz. Greengridz är ett basmaterial för laminatskivor, precis som spånskiva och plywood, men med den stora skillnaden att den är 100 % återvinningsbar. Tillverkningsprocessen är också miljövänlig då den kräver färre råvaror än vad traditionella basmaterial gör. Bara koldioxidutsläppen från produktionen av Greengridz är hela 60 % lägre än för spånskiva. Greengridz är dessutom CARB2-certifierad vilket är ett bevis på att det är en laminatbänskiva som uppfyller de högsta kraven på marknaden.

För en hållbar bänkskiva

För oss är det viktigt att kunna erbjuda ett hållbart material utan att tumma på bänkskivans kvalitet eller dess egenskaper. Vi vill att våra bänkskivor inte bara ska vara hållbara vid produktion utan också över tid. Greengridz består av en HDF-panel som är uppbyggt i ett rutmönster, vilket gör materialet lättviktigt och innebär att det krävs mindre bränsle vid transport. Den patenterade strukturen gör också bänkskivan mer fukttåligt och dessutom mer stabilt än traditionella basmaterial. I Greengridz broschyren kan du läsa mer om materialet

  • Miljövänlig
  • Återvinningsbar
  • Lättviktig och smidig
  • Stabil
  • Fukttålig
  • Miljövänligt PVAc D3-lim

Greengridz – Den återanvändbara bänkskivan

Se hur mycket mindre klimatavtrycket blir för en bänkskiva i Greengridz jämfört med Plywood i vår utsläppskalkylator. Med vårt partnerskap kan hjälpa er att göra er nästa beställning mer miljövänlig och hållbar!