Massivträ

En bänkskiva i massivträ ger köket en härlig och varm känsla. Trä är ett levande material som åldras med värdighet och går att fås i flera olika varianter och nyanser. En bänkskiva i massivt kräver en del underhåll men det är väl värt investeringen.

 

Om materialet

Dekker bänkskivor i massivträ är alltid av AC-kvalitet. Detta innebär att man kontrollerar träskivans färg samt om den har kvistar eller fallskador, endast de godkända träskivorna används för tillverkning av bänkskivor. Skivorna i massivträ är tillverkade av träskivor om 30 eller 40 mm som pressas samman under högt tryck och limmas för att sedan behandlas med med olja.

Egenskaper

  • Varmt naturligt utseende
  • Lätt att matcha med övriga köket
  • Behandlat med olja

Underhåll

En bänkskiva i massivträ kräver mer underhåll än till exempel en bänkskiva i laminat. För dagligt underhåll kan du torka av bänken med en fuktig trasa eller använda diskmedel och vatten, torka därefter bänkskivan torr med en trasa. Om det har blivit djupare fläckar eller lättre slitage kan skivan slipas med sandpapper (180 korn) och sedan oljas in. För att förhindra uttorkning bör en bänkskiva i trä oljas sex till tolv gånger om året, beroende på hur mycket den används.

Färgkollektion Solid Wood