Bänkskiva i trä

En träbänkskiva ger köket en härlig och varm känsla. Trä är ett levande material som åldras med värdighet och går att fås i flera olika varianter och nyanser. En bänkskiva i trä kräver en del underhåll, men det är väl värt investeringen. Alla våra träbänkskivor är av massivträ i högsta kvalitet.

Om bänkskivor i trä

Dekker bänkskivor i trä är alltid av AC-kvalitet och i massivträ. Detta innebär att man kontrollerar bänkskivans färg samt om den har kvistar eller fallskador, och endast de godkända träskivorna används för tillverkning av bänkskivor. Bänkskivorna i massivträ är tillverkade av träskivor om 30 eller 40 mm som pressas samman under högt tryck och limmas för att sedan behandlas med med olja.

Fördelar med träbänkskivor

  • Varmt naturligt utseende
  • Lätt att matcha med övriga köket

Underhåll av bänkskivor i trä

En bänkskiva i trä kräver mer underhåll än till exempel en laminatbänkskiva. För dagligt underhåll kan du torka av bänken med en fuktig trasa eller använda diskmedel och vatten. Om det har blivit djupare fläckar eller lättre slitage kan bänkskivan slipas med sandpapper (180 korn) och sedan oljas in. För att förhindra uttorkning bör en bänkskiva i trä oljas sex till tolv gånger om året, beroende på hur mycket den används.


Ibland kan bänkskivor i massivträ vara svårt att beställa, då det ska avgöras tjocklek och vilka färgtoner som passar. Låt oss hjälpa er med vägledning i vad som passar just er!

Färgkollektion Solid Wood