Bänkskivor i sten och kvartskomposit

En bänkskiva i sten bryts och tillverkas direkt från berggrunden, vilket gör den mycket uttrycksfull. Detta garanterar ett unikt och personligt kök just för dig. Ett bra alternativ till stenbänkskivan är en bänkskiva i kompositsten eller Dekton. När kompositbänkskivor tillverkas pressas stenkorn eller lerpulver in i bänkskivan, för att sedan behandlas ytterligare med pigment. Nedan har vi listat våra bänkskivor i sten, både i natursten och kvartskomposit. Om ni vill läsa mer om de olika stentyperna, så har vi en stenguide där vi samlat allt ni behöver veta om olika stentyper för era val av bänkskivor.

Granitbänkskiva

I en bänkskiva av granit kan ni upptäcka nya mönster varje dag och dess nyans anpassar sig dessutom till ljuset och kökets inredning. Ingen granitbänkskiva är den andra lik och även inom samma stenbrott varierar både färg och struktur, vilket gör varje bänkskiva helt unik. Vi har granitbänkskivor i de flesta strukturer och färger. 

Marmorbänkskiva

En marmorskiva är både trendig och tidlös. Marmor är ett naturmaterial som bildas av kalksten under högt tryck och höga temperaturer. Carraramarmor från Italien har en mörkgrå marmorering på vit eller ljusgrå botten. Mönstret kan variera mycket mellan olika stenblock, vilket gör att varje marmorbänkskiva blir unik. Våra marmorskivor är tidlösa och uppskattade att använda i klassiska kök. 

Dektonbänkskiva

Precis som keramik är en Dektonbänkskiva helt underhållsfri, eftersom den är värme-, fläck- och reptålig. Det som gör en bänkskiva i Dekton extra attraktiv är dess snygga utseende och alla färger den erbjuds i. Våra Dektonbänkskivor kan anpassas precis efter stil och behov!

Bänkskiva i kvartskomposit

I en kompositbänkskiva förenas design, bekvämlighet och hållbarhet. I vår kollektion av kvartskomposit erbjuder vi många unika färger och strukturer, vilket ger oändliga möjligheter för att skapa ditt drömkök. Är ni ute efter en bänkskiva i betong eller marmor till köket? Vi erbjuder snygga look-a-likes bänkskivor i kompositsten.


Vilken stentyp är rätt för din bänkskiva?

Guida dina kunder rätt! Ange din e-post för att läsa online eller ladda ner Stenguiden.

Läs Stenguiden

Stenguiden – Allt om stentyper för bänkskivor