Bänkskivor i natursten och kvartskomposit

En bänkskiva i natursten bryts och tillverkas direkt från berggrunden, vilket gör den mycket uttrycksfull. Detta garanterar ett unikt och personligt kök just för dig. Ett bra alternativ till natursten är kompositsten eller Dekton. När man tillverkar kompositsten pressar man in stenkorn eller lerpulver i bänkskivan för att sedan behandla ytterligare med pigment.

Granit

I en bänkskiva av granit kan du upptäcka nya mönster hela tiden och dess nyans anpassar sig dessutom till ljuset och kökets inredning. Ingen granit är den andra lik och även inom samma stenbrott varierar både färg och struktur, detta gör att varje bänkskiva är unik.

Läs mer om granit

Marmor

Marmor är både ett trendigt och tidlöst naturmaterial som bildas av kalksten under högt tryck och höga temperaturer. Carraramarmor från Italien har en mörkgrå marmorering på vit eller ljusgrå botten. Mönstret kan variera mycket mellan olika stenblock vilket gör att varje bänkskiva blir unik.

Läs mer om marmor

Dekton

Precis som keramik är en bänkskiva av Dekton helt underhållsfri eftersom den är värme-, fläck- och reptålig. Det som gör Dekton extra attraktiv är dess snygga utseende och alla färger den erbjuds i.

Läs mer om Dekton

Kvartskomposit

I en bänkskiva av kompositsten förenas design, bekvämlighet och hållbarhet. I vår kvartskompositkollektion erbjuder vi många unika färger och strukturer, vilket ger oändliga möjligheter för att skapa ditt drömkök. Är du ute efter betong eller marmor till köket? Vi erbjuder snygga look-a-likes i kompositsten.

Läs mer om kvartskomposit

Vilken stentyp är rätt för din bänkskiva?

Guida dina kunder rätt! Ange din e-post för att läsa online eller ladda ner Stenguiden.

Läs Stenguiden

Stenguiden – Allt om stentyper för bänkskivor