Kompositbänkskiva i kvartskomposit

I en bänkskiva av kvartskomposit hittas många fördelar. Underhållet är minimalt, det är bara att torka av det som hamnar på skivan. Den är mer miljövänlig än andra skivor, vilket gör din miljöpåverkan lägre jämfört med en annan bänkskiva. Dessutom så kan en skiva i kvartskomposit ge alla de designmässiga fördelarna med stenskivor, fast i en mycket enklare och underhållsfri form.

Om kvartskomposit

Kvartskomposit består huvudsakligen av kvarts, vilket är det som gör den hård och ger den dess naturliga utseende. Till skillnad från till exempel granitskivan är kvartskomposit en sammansatt produkt av mineraler, bindemedelsharts och pigment. Det är också denna sammansättning som ger kvartskompositen dess goda egenskaper eftersom kombinationen av mineraler och harts tillsammans med tillverkningsprocessen gör att skivan blir ickeporös. Vi har skrivit ett blogginlägg om allt om kvartskomposit

Finish och egenskaper hos kvartskomposit

Kvartskomposit går att få i en mängd olika utföranden: polerad, matt och vågig. Varje finish ger skivan sitt eget uttryck. Skivtjockleken varierar och finns i 12, 20 och 30 mm och kan anslutas med en 100 mm tjock kant. Kvartskomposit passar också perfekt till fönsterbrädor och bordsskivor.

Fördelar med kvartskomposit

  • Naturligt utseende
  • 100% vattentät
  • Reptåligt
  • Hygieniskt
  • Värmebeständigt
  • Finns i många färger
  • Lättskött

Underhåll av kvartskomposit

Kvartskomposit är lättskött och värmesbeständigt. Underhållet blir därför mimimalt, varför en kvartskompositskiva kan vara perfekt för den stora familjen, där spill och fläckar är en del av vardagen. Är du fastighetsägaren, arkitekten eller återförsäljaren som letar efter bänkskivor i kvartskomposit för din renovering? Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig!

Färgkollektion Silestone