Bänkskiva i marmor

Marmorskivan är kanske den mest tidlösa bänkskivan vi kan leverera. Den har en lång historia som bänkskiva i kök, och det finns flera olika alternativ att välja på. Exempelvis har den italienska marmorn en mer mörk marmorering på en ljus botten, vilket kan ses som den mest klassiska marmoreringen av marmorskivor.

Om marmorbänkskivor

Marmorskivan har god resistens mot värme och drar inte till sig smak eller lukt, den är dock känsligare mot fläckar och repor. Därför krävs det att en marmorskiva impregneras med jämna mellanrum. Stenen är också känslig för luftföroreningar, vilket innebär att marmorskivan kommer få ett unikt utseende som ändrar sig med tidens gång och ger stenen patina. Något som många som köper en marmorskiva gillar!

Fördelar med marmor

  • Får patina med tidens gång
  • God resistens mot vatten och värme
  • Unikt uttryck

Underhåll av marmorskivor

Marmor är en förhållandevis porös sten och kräver underhåll i form av regelbunden impregnering. Det är också viktigt att rester från mat och dryck torkas bort omedelbart då det inte är möjligt att torka bort fläckar som har hunnit tränga ner i stenen. Marmorskivan är också känslig för syror som till exempel vissa rengöringsmedel, juice, kolsyrade drycker och vin vilka kan etsa och ge märken i stenen. Vill ni veta mer om marmorskivor? Då har vi svaren!

Färgkollektion Marmor