Fördelar med laminat

Funderar du på att skaffa en laminatskiva till ditt kök? Smart val! En bänkskiva i laminat är ett tåligt och prisvärt alternativ som både är lättskött och går att variera i oändlighet när det kommer till såväl mönster som färg, form och storlek.
 

Funktionell och tålig

En laminatskiva tillverkas på ett basmaterial av spånskiva, plywood eller Greengridz. Basmaterialet kläs med en toppyta av specialpapper som pressas samman under högt tryck och sedan ytbehandlas med en impregnering. Detta skapar en robust, motståndskraftig och lättskött bänkskiva som i princip är underhållsfri under hela sin livstid.
 

Prisvärd

En bänkskiva i laminat är betydligt mycket billigare än en bänkskiva i exempelvis natursten, kvartskomposit eller trä – men kan fortfarande ge ett dyrare intryck då alternativen kring utförande och stil är många.
 

Lätt att rengöra

Laminatskivans impregnerade ytskikt gör att den är lätt att rengöra, spiller du något är det bara att torka av med en blöt trasa. Den resistenta ytan gör även att fläckar och missfärgningar sällan blir ett problem.
 

Mängder av utföranden och imitationer

När det kommer till laminatskivor är möjligheterna kring färg, form, tjocklek och storlek praktiskt taget oändliga. Laminatskivor kan dessutom tillverkas med olika typer av struktur vilket skapar verklighetstrogna imitationer av exempelvis natursten, trä, betong eller andra material.
Tillbaka till översikten

Dela den här artikeln: