Kök med ljus bänkskiva

Välj rätt profilkant på din bänkskiva i kvartskomposit

En bänkskiva sätter verkligen stilen på rummet. Med kvartskomposit får du en skiva som förenar design, bekvämlighet och hållbarhet, och du kan hitta närmast oändliga variationer med vårt stora utbud av färger och strukturer för att skapa just din egen stil. Men kanske lika viktigt som material, färg och struktur är att välja rätt profilkant.

Med vårt breda urval av profilkanter har du möjlighet att välja den rätta för att lyfta köket det där sista snäppet till perfektion. Låt dig inspireras av de olika möjligheterna och den prägel som olika profilkanter ger. En specialbeställd bänkskiva med rätt material, färg och profilkant kan mycket väl bli det som sätter pricken över i och gör att hela rummet faller på plats. Vilken ska du välja? Valet är alltid ditt och känns det rätt, så är det rätt, men här kommer lite inspiration som kan sätta i gång kreativiteten.

Rak kant med fas

Detta är den vanligaste profilen, som ger ett vackert robust elegant intryck och passar med alla typer av inredning. Den fasade underkanten går i stil med överkanten och ger en sammanhållen, rak och stilren känsla. Den ger ett modernt uttryck med attityd och karaktär, men den går att kombinera med de flesta stilar, såväl en rak och stilren atmosfär som en mjukare rundare klassisk stil. Med denna profil kommer du aldrig gå fel.

Kvartsrund 8

Med kvartsrund 8 får du en mjukt avrundad och inbjudande avslutning av bänkskivan, samtidigt som den behåller viss stramhet i profilen. Den fasade underkanten ger ett fint avvägt brott mot den rundade överkanten. I ett kök eller lyxigt badrum där raka linjer samspelar med avrundningar för att skapa balans mellan en mjukt inbjudande och samtidigt rak och modern stil, passar kvartsrund 8 kantprofil perfekt.

Kvartsrund 8 produceras endast i 30mm tjocklek.

Kvartsrund 15

Med kvartsrund 15 får du en riktigt mjuk avrundning och ett inbjudande känsla, som verkligen får den hårda kvartskompositskivan att ge ett välkomnande och harmoniskt intryck. Precis som med kvartsrund 8 ger brottet mellan den fasade underkanten och den mjuka avrundningen av överkanten en fin avvägning mellan det mjuka och det raka och moderna. Låt dig inspireras av möjligheterna att mjuka upp och runda av ett stramt och elegant kök, eller använd bänkskivan för att accentuera de mjuka och varma linjerna i ett kök som inbjuder till bullbak och mysigt umgänge.

Kvartsrund 15 produceras endast i 30mm tjocklek.

Shark nose

Som namnet antyder är det här den mest framträdande och djärva profilen, som verkligen kommer att göra ett avtryck på rummet. Du sätter en profil på din bänkskiva och hela rummet får en kaxig utstrålning. För det moderna köket får du till den sista touchen som utstrålar en tydlig idé och tanke och den framhäver kvartskompositens tidlösa skönhet. Men varför inte prova att bryta av med en djärv profil i ett kök med mjuka inbjudande linjer för att sätta en liten udd som får det att verkligen komma till liv?

Sharknose produceras endast i 20mm tjocklek.

Antique

Antique kantprofil är perfekt till ett äldre vackert bevarat kök eller gammaldags design, med just det där rätta intrycket av patinerad lyx och elegans. Du får en bänkskiva med ett distingerat uttryck som ger bänken och hela rummet rätt avslutning och en tidlös och antik atmosfär. Med en bänkskiva i kvartskomposit och Antique kantprofil får du en klassisk touch i en stil som sträcker sig tillbaka till romartiden eller längre.

Antique produceras endast i 30mm tjocklek.

Tillbaka till översikten

Dela den här artikeln: