Vilket material ska jag välja?

Det finns en mängd olika material att välja mellan när det kommer till bänkskivor. Varje material består av olika råmaterial och har därför olika egenskaper. Här kommer en snabböversikt.

Bänkskivor i laminat

Bänkskivor i laminat finns i flera olika kompositioner. Bänkskivorna är tillverkade av Greengridz, spånskiva eller plywood med en laminatfinish. Fördelen med bänkskivor i laminat är att dessa är lättskötta och finns i många olika varianter.

Läs mer om laminat

Bänkskivor i massivträ

En bänkskiva i massivträ ger köket en härlig och varm känsla och bänkskivorna går att få i flera olika träslag och nyanser. En bänkskiva i massivträ kräver mer underhåll än exempelvis en bänkskiva i laminat, men det snygga resultatet är väl värt den investerande tiden.

Läs mer om massivträ

Bänkskivor i natursten

En bänkskiva i natursten bryts och tillverkas direkt från berggrunden, vilket gör den mycket uttrycksfull. Detta garanterar ett unikt och personligt kök just för dig.

Läs mer om marmor

Läs mer om granit

Bänkskivor i kompositsten

Ett bra alternativ till natursten är kompositsten eller Dekton. När man tillverkar kompositsten pressar man in stenkorn eller lerpulver i bänkskivan för att sedan behandla ytterligare med pigment. Detta möjliggör en mängd olika färger och ytbehandlingar. Kombinationen av mineraler och harts tillsammans med tillverkningsprocessen gör dessutom bänkskivan mindre porös och mer motståndskraftig mot syror. 

Läs mer om kvartskomposit

Bänkskivor i Corian

Corian är ett massivt ytmaterial som besitter de perfekta egenskaperna för kök. På grund av den homogena massan är ytan nästan ogenomtränglig och små repor eller skåror kan enkelt repareras. 

Läs mer om corian

Välj hållbart med Greengridz

Greengridz är ett basmaterial för bänkskivor i laminat precis som plywood eller spånskiva men med den stora skillnaden att Greengridz lämnar ett mindre ekologiskt fotavtryck. Tillverkningsprocessen är också mer miljövänlig då den kräver färre råvaror än vad traditionella basmaterial gör.

Läs mer om Greengridz

 

  

Tillbaka till översikten

Dela den här artikeln: