Diskhoar för bänkskivor i sten

En bänkskiva i sten är en stor investering som sätter rätt ton på ditt kök, men att välja diskho är ett minst lika viktigt val för att få till precis det uttryck du söker. Fundera över hur du vill att din diskho ska se ut, vilka funktioner du är i behov av och hur du vill att den ska sättas samman med din bänkskiva. Med en bänkskiva i sten är att alla monteringsalternativ är möjliga och du kan välja det utförande som passar bäst för dig och ditt kök.

Monteringsval 

Fördelen med att installera en diskho på stenskiva är att alla monteringsval är möjliga.

  • Planlimmad. En planlimmad diskho är nedfräst i stenen så att den ligger i linje med bänkskivan. Vi gör ett urtag som är anpassad efter diskhon som sedan monteras i fabriken innan leverans. Det blir en liten silikonfog runt diskhon som tätar mellan diskhon och stenskivan. Diskhon måste vara anpassad till planmontering.
  • Underlimmad. Vid undermonterad diskho, limmas hon under skivan. Detta innebär att hela stenens tjocklek blir synlig ovan diskho. Innerkanten poleras och fasas. Diskhon måste vara anpassad till undermontering. Det är viktigt att kontrollera skåpstommens storlek då en underlimmad diskho kräver mer utrymme i skåpet.
  • Underfräst. Vid underfräst montering limmas diskhon halvvägs upp i stenskivan. Innerkanten poleras och fasas. Diskhon måste vara anpassad till undermontering. Det är viktigt att kontrollera skåpstommens storlek då en underlimmad diskho kräver mer utrymme i skåpet.
  • Nedfälld. Nedfälld används mest vid spishällar men förekommer även på vissa diskhoar. Diskhon/spishällen monteras ovanifrån och ytterkanter ligger vilande på stenskivan.

Diskho i rostfritt stål

Diskhoar i rostfritt stål är både stilrena och praktiska. De är näst intill underhållsfria och beständiga mot både värme och fläckar. Diskhon rengörs enkelt med diskmedel och en mjuk svamp. 

Lanesto rostfria diskhoar

Diskho från Lanesto Urban

I Lanestos Urban serie går våra rostfria diskhoar även att få färgbelagda diskhoar i Guld, Gun metal och Koppar.

Lanesto Urban diskhoar

 

Övriga leverantörer

Vi tillhandahåller även diskhoar från följande varumärken:

blanco-min
logo_stala_kopia_
franke_kopia_
nordic_tech_logo
decosteel-logo