Den miljövänliga bänkskivan Greengridz

Greengridz är bänkskivan som är 100% återbrukningsbar, biologiskt nedbrytningsbar och lättviktig utan att kompromissa med varken design eller kvalitet. Det vattentäta materialet i bänkskivans bas är en typ av trä som lämnar ett mindre ekologiskt fotavtryck än konventionell plywood. Den är del av en cirkulär produktion och blir efter både diskbänksrealism och kreativ matlagning till vatten- och luftfilter. Värmen som frigörs av kolet i produktionen värmer i sin tur upp byggnader. Skivan tål hack, värme och repor samtidigt som den är snäll mot miljön. 

 

 

 

Jämförelse

Greengridz

Plywood

Lätt *** **
Slagtålighet *** **
Vattenavvisande förmåga *** **
Återvinningsbarhet *** **
Låg koldioxidbelastning *** *
Enkel att montera *** **

 

Strukturen liknar en bikupa

Greengridz tillverkas med innovativ nanoteknik. Den består av träfiberpaneler som är uppbyggda i rutmönster. Det gör bänkskivan lättviktig och kräver mindre bränsle när den transporteras till och från fabriken och ut till kund. Bikake-strukturen gör dessutom Greengridz stabilare än traditionella basmaterial. Vi vill att våra bänkskivor inte bara ska vara miljövänliga under produktionen utan också över tid.

 

Bänkskiva

 

Varför Greengridz?

- Lättviktigt basmaterial för bänkskivor i laminat
- Lågt ekologiskt fotavtryck
- Mer slitstark än plywood och spånskiva
- Kompletteras med design från TopLaminate®, DecorTop® eller FENIX®
- 140 st färg- och mönsterkombinationer
- Antibakteriella egenskaper
- Vattentät
- Underhållsfri
- Cirkulärt producerad
- Snäll för plånboken och miljön

 

Greengridz gröna egenskaper

Cirkulär produktion

Hållbart odlat virke blir till Greengridz som sen flyttar in i kundernas kök. Kolet som bildas används för att tillverka nya Greengridz-skivor samt till vatten- och luftfilter. Värmen som frigörs under processen används för att värma upp byggnader. Sen börjar det om igen!

Återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar

Greengridz-panelen kan återvinnas till 100 procent och är helt biologiskt nedbrytbar.

Låg vikt

Greengridz bänkskiva väger 6 kg per kvadratmeter och är 32 mm tjock. Tack vare det lätta materialet förbrukas mindre bränsle under transporten. Detta minskar även CO2-utsläppen.

Svanenmärkt

Greengridz uppfyller de tuffa krav på material och råvaror samt totala miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall.

CARB2-certifierad

Uppfyller gränsvärden från California Air Resources Board (CARB). Utsläppet av formaldehyd är mindre än 0,08ppm och möjliggör därmed certifiering i fastighetsprojekt.

Lägre CO2-utsläpp

Tack vare tre gånger mindre materialförbrukning och färre transporter är CO2-utsläppen vid tillverkningen lägre än vid tillverkningen av spånskivor och plywood.

Lägre klimatavtryck

För att tillverka Greengridz-paneler krävs färre råvaror än för tillverkningen av traditionella bänkskivor.

 

Vill du ha en bänkskiva som går ton-i-ton med ditt kök eller en statement-piece?

 

Fyra bänkskivor i olika färger

Greengridz kan kombineras med alla färg- och mönstervarianter som finns för bänkskivor i laminat. På Dekker har vi 140 st finishes för TopLaminate®, DecorTop® och FENIX®. Bland annat finns stilar i granit, marmor, trä och helmatt i olika färger.

 

Vill du miljöcertifiera ditt nästa projekt?

- Nybyggnationer, renoveringar och befintliga byggnader kan LEED-certifieras med Greengridz
- CARB2-certifierad produkt som uppfyller de högsta kraven på marknaden
- 100 % biologiskt nedbrytbar med PVAc B3-lim samt tillverkad cirkulärt

 

Grå bänkskiva med en skål sallad med stora salladsbestick som ligger bredvid.

 

Våra anläggningar präglas av innovativa lösningar

På Dekker arbetar vi med hållbara material och använder bara det som behövs. Tillgången på råvaror är inte oändlig. Därför är det viktigt för oss att en produkts råvaror kan återanvändas i slutet av livscykeln, ett exempel på det är vår innovation Greengridz. I slutändan är vårt mål att se till att den cirkulära ekonomin blir det nya normala.

Tillsammans med vårt moderbolag Dekker Groep och fyra anläggningar i Nederländerna, är vi Europas modernaste producent av skräddarsydda bänkskivor. Vi har även ett stenhuggeri i värmländska Töcksfors.

 

Bänkskivor för alla hem och rum

Välkommen att inspireras av vårt stora utbud av bänkskivor som ramar in köket och lyfter hemmet till nästa nivå. Vi skräddarsyr efter alla preferenser för att skapa levande kök som man vill umgås och skapa minnen i!

 

Vill du veta mer om Greengridz? Hör av dig till oss!