Granit

Granit är en av våra vanligaste bergsarter och en bänkskiva i granit blir mycket tålig. Tack vare den naturliga sammansättningen av kvarts, fältspat och glimmer får stenen mycket uttrycksfulla mönster och garanterar dig ett unikt och personligt kök.

 

Om materialet

I en bänkskiva av granit kan du upptäcka nya mönster hela tiden och dess nyans anpassar sig dessutom till ljuset och kökets inredning. Ingen granit är den andra lik och även inom samma stenbrott varierar både färg och struktur, detta gör att varje bänkskiva är unik.

Finish och egenskaper

Granit är ett mineral som skapas djupt nere i jordskiktet när flytande mineraler, som bland annat kvarts och fältspat stelnar. Den stelnade massan drivs sedan under miljontals år upp till ytan. Graniten bryts ur fast berg i dagbrott eller genom att man tar till vara på lösa block, en stenhuggare tillverkar sedan skivor av dessa block. De råa skivorna mals sedan och poleras, slipas eller flammas, vilket gör att samma sten kan få många olika uttryck. 

Egenskaper

  • Unikt
  • Hållbart
  • Reptåligt
  • Värmebeständigt
  • Motståndskraftigt mot syror och många kemikalier, inklusive icke-hushållskemikalier.

Underhåll

Daglig avtorkning med allrengöring räcker vanligtvis för att din bänkskiva i granit ska bli ren. Eftersom granit inte är vattentätt måste du regelbundet impregnera bänken. Med dropptestet kan du snabbt se när skivan behöver impregneras igen, så snart dropparna absorberas måste den behandlas.

 

Färgkollektion Granit