Granitbänkskiva

Granit är en av våra vanligaste bergarter och en granitbänkskiva blir mycket tålig. Tack vare den naturliga sammansättningen av kvarts, fältspat och glimmer får granitskivan mycket uttrycksfulla mönster och garanterar er ett unikt och personligt kök.

Om granitbänkskivor

I en granitbänkskiva kan nya mönster och former upptäckas varje dag. Varje granitbänkskiva ger ett individuellt uttryck, det vill säga att två granitbänkskivor inte kan se likadan ut. I varje stenbrott som det sågas ut bänkskivor i granit är det omöjligt att skapa skivor med samma uttryck. Det är det som är det fantastiska med granit, att alla skivor är unika. 

Finish och egenskaper hos granit

Granit är ett mineral som skapas djupt nere i jordskiktet när flytande mineraler, bland annat kvarts och fältspat, stelnar. Den stelnade massan drivs sedan under miljontals år upp till ytan. Graniten bryts ur i dagbrott eller genom att man tar till vara på lösa block. En stenhuggare tillverkar sedan bänkskivor av dessa block. Den råa granitskivan kan sedan malas, poleras, slipas eller flammas. Detta gör att samma sten kan få många olika uttryck.

Fördelar med granitbänkskivor

  • Unikt
  • Hållbart
  • Reptåligt
  • Värmebeständigt
  • Motståndskraftigt mot syror och många kemikalier, inklusive icke-hushållskemikalier.

Underhåll av granit

Daglig avtorkning med allrengöring räcker vanligtvis för att din granitbänkskiva ska bli ren. Eftersom granit inte är vattentätt, så måste du regelbundet impregnera bänkskivan. Med dropptestet kan du snabbt se när granitskivan behöver impregneras igen, så snart dropparna absorberas måste den behandlas. Med vårt partnerskap kan vi erbjuda alla sorters granitskivor för ditt behov!

Färgkollektion Granit