Bänkskivor

Ett kök är inte något som du köper varje dag och kanske var det ett bra tag sedan du sist gjorde om i köket? Vilka bänkmaterial finns det och vad är deras för- och nackdelar? Och viktigast av allt; vad passar din livsstil bäst?

Våra bänkskivor är uppdelade i materialen sten, laminat, corian och trä. Vi har även stänkskydd i en rad olika utföranden. 

Välja rätt bänkskiva

Att välja rätt bänkskiva kan vara ganska svårt, och valet kan ge ett kök helt olika uttryck. Det handlar om färg, material, konstruktion och hur du vill att bänkskivan ska se ut. Vi på Dekker är experter på bänkskivor, där vi kan skapa en helhetslösning för vad som passar just er. Och det gäller även för arkitekten, om du ska göra ett mindre inköp eller om du är fastighetsbolaget som behöver bänkskivor till en hel fastighet. 

Bänkskiva i laminat, sten, trä eller corian.

 Det finns egentligen 4 olika typer av bänkskivor, och de har alla sina olika fördelar. Den klassiska skivan i sten, t ex granitbänkskivan, ger ett klassiskt utseende och robust intryck. Den ger dig alla olika möjligheter för montering av en diskho. En laminatbänkskiva kan ge betydligt lägre klimatavtryck och enklare installationer, medans en bänkskiva i Corian gör underhållet lätt och valmöjligheterna stora. Bänkskivan i trä kan ge en varmare och mjukare känsla, men den kräver också sitt underhåll. Vi har alla typer av bänkskivor! 

Stänkskydd till ditt kök

Stänkskyddet är något som har kommit tillbaka till köksdesignen. Vi har många olika typer av stänkskydd, och i princip alla stänkskydd går att få i samma material som våra bänkskivor. Kanske vill du ha ett stänkskydd i laminat som passar din bänkskiva, eller bara ett enkelt stänkskydd som matchar din träskiva? Det finns många olika val av stänkskydd och vi har stänkskydd för alla kök! 

Kontakta oss för bänkskivor

Det finns en mängd olika material att välja mellan när det kommer till bänkskivor. Varje material består av olika råmaterial och har därför olika egenskaper. Det kan vara svårt att välja rätt material för er bänkskiva, men som tur är har vi ett blogginlägg om just detta.
 
Vi på Dekker är experter på bänkskivor och har du frågor hjälper vi dig gärna!