Monteringsguide för diskho

Vilka monteringsval som finns tillgängliga för våra diskhoar och vaskar beror på bänkskivans material. Dekker Nordics sortiment av diskhoar varierar också till viss del beroende på bänkskivans utförande. På respektive undersida kan ni läsa mer om vad som gäller för just ert val av bänkskiva.

Val av montage av diskho

Underlimmad

En undermonterad diskho limmas fast under bänkskivan. Detta innebär att hela stenens tjocklek blir synlig ovan diskhon. Innerkanten poleras och fasas för en mjuk övergång. Diskhon måste vara anpassad till underlimmnig för att detta ska fungera. Det är viktigt att kontrollera skåpstommens storlek, då en underlimmad diskho kräver mer utrymme i skåpet undertill.

Planlimmad diskho

En planlimmad diskho är nedfräst så den ligger i linje med bänkskivan, vilket ger en jämn och lättarbetad yta. Ett urtag görs som är anpassat efter diskhon, som sedan monteras i fabriken och tätas med en silikonfog som löper runt diskhon.

Nedfälld diskho

En nedfälld diskho monteras ovanpå bänkskivan och ytterkanterna ligger vilande på skivan. Denna monteringsmetod är den enklaste och på så vis även det mest priseffektiva alternativet.

Underfräst

Vid underfräst montering limmas diskhon halvvägs upp i stenskivan. Innerkanten poleras och fasas. Diskhon måste vara anpassad till undermontering och glöm inte att undermontaget tar mer plats i skåpet undertill. 

Integrerad

En integrerad diskho är i samma material och färg som bänkskivan, med eventuellt en rostfri botten. Den sätts in och limmas på fabrik, så bänkskiva och diskho är integrerad vid leverans. 


Bänkskiva och val av diskho

Diskhoar för laminatbänkskiva

För en laminatbänkskiva så passar inte alla typer av diskhoar. I och med laminatskivans distansmaterial så kan en diskho monteras som planlimmad eller infälld. Det är endast med vår laminatskiva Fenix som kan användas med en underlimmad diskho. Vi har listat och delat upp alla Lanesto rostfria diskhoar för laminatskivor och Lanesto Urbans färgbelagda diskhoar för laminatskivor för att gör det enkelt att se vad som fungerar för just er. 

Diskhoar för stenbänkskiva

Fördelen med fördelen med sten-, trä- och Corianskivor är inte bara det unika uttrycket, utan det är också att ni kan använda de flesta typerna av montering av diskho. Dessa bänkskivor har i stort sett samma egenskaper i form av valet av diskhoar, varför vi har grupperat dessa för att gör det enklare för er. Är du fortfarande osäker på vad som fungerar med just er bänkskiva? Vi har samlat alla rostfria diskohoar för sten-, trä- och Corianskivor på ett och samma ställe. Om du snarare är ute efter färgbelagda diskhoar för sten-, trä- och Corianskivor så har vi listat dem separat.

Inegrerade diskohoar för Corian

Med en Corianbänkskiva kan ni få er diskho planlimmad eller underlimmad. I vissa fall går det även att få den infräst. Ett annat populär alternativ är att välja en integrerad diskho för Corian.


En guide kan vara vägledande i valet, men hur ska ni ta denna informationen vidare? Vi har ett partnerskap som förenklar era beställningar och kundanpassningar!