Vilken stentyp är du?

Här har vi samlat information som kan vara bra att tänka på vid val av bänkskiva.

Inför ditt stenval

Stensort

Utgå ifrån hur ditt kök kommer användas och hur du vill att det ska se ut. Ska det vara en modern design eller vill du ha ett klassiskt kök? Det finns många möjligheter och val utifrån vad du önskar.

Om du gillar sten som naturen har skapat genom miljoner år, med sitt unika utseende med mer eller mindre bergkristaller. Då är granit något för dig. Du kan välja på blankpolerat, matt eller borstat ytskikt beroende på vilket stil du vill ha i ditt kök. Vi levererar granitbänkskivor i 30 och 40 mm tjocklek.

Med bänkskivor i kvartskomposit har du ett mycket brett sortiment att välja på. Här kan du få färger som liknar sten och marmor, men även med glitterinslag. De kan tillverkas i 12, 20 och 30 mm tjocklek. De finns i polerad, matt (suede) eller volcano yta. Hör med oss vilka sorter som finns i de olika ytorna.

För dig som gillar sten som har spår efter tidens förändringar och som får sin egen patina och slitage med åren. Då kan marmor vara något för dig.

Läs mer om stensorter här:

2

Kantprofil

De råsågade kanterna som sedan ska vara synliga i ditt kök behöver slipas/poleras till en vald profil. Vi erbjuder flera olika kantprofiler. Välj den som passar i ditt kök.

Se vilka kantprofiler som du kan välja på 

3

Montering av diskho & spishäll

Det finns olika sätt att montera din diskho och spishäll. Diskhon kan nedfällas (ovanpåliggande), planlimmas, underlimmas eller underfräsas (underfräsning kan endast göras i skivor 30 och 40 mm tjocklek). Spishällen kan planlimmas eller nedfällas (ovanpåliggande). Det är viktigt att man väljer rätt monteringsätt för vald produkt.

Se mer om monteringsval

 

4

Leverans

När du beställer mätning, frakt och montering från oss tar vi ansvar för hela leveransen av dina bänkskivor.
När stommarna är fastmonterade och inte ska flyttas mer kommer vi för att mäta för dina bänkskivor. Vår uppmätare kan mäta med mallar eller ProLiner. För att få bästa produktionsunderlag mäter vi på stommarna, ev tillfälliga skivor måste tas bort. Uppmätaren måste ha all information om vilken sten, vilken diskho och spishäll som ska monteras. Vid uppmätning kontrolleras det även att bänkskivorna kan bäras in i köket, om fler man eller lyftkran behövs till monteringstillfället.
Våra montörer kommer sedan för att lägga bänkskivorna på plats.

Väljer du att mäta själv och att vi levererar med montering, då producerar vi utifrån dina mått och du ansvarar för att skivorna passar vid monteringstillfället.

Du kan även beställa med endast frakt. Vi utgår från dina underlag, mått och beteckningar vid produktion och levererar med lastbil hem till dig. Godset levereras till gatuplan.

 

Vill du veta mer om natursten?

För mer och fördjupad information rekommenderar vi ”7 steg för ett lyckat stenval” hos vår branschorganisation Sveriges Stenindustriförbund www.sten.se

Välkommen!

Kontakta oss för vägledning, beställning och frågor info@dekkernordic.se